... aby oči nebolely

Kvasnicová pomazánka

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na jednu kostičku kvasnic je potřeba jedno celé vejce pro dva lidi postačují 2 kostky kvasnic a dvě vejce. 

Postup: Do růžova osmažíme na pánvi a kvalitním oleji nebo přepuštěném másle ( ideálně máte-li ghi)  na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme koření:  ½ lžičky kurkumy, trochu  drceného kmínu, pár kuliček koriandru, horčicové seminko, špetku provensálského koření nebo tymiánu a sůl. V ruce rozmělníme kostičky kvasnic a necháme je na pánvi na mírnějším ohni pomalu rozpustit. Přidáme celá vajíčka a mícháme do zahuštění.

Pomazánka je výborná teplá a poslouží tak například jako lehká rychlá večeře či předkrm. Své kvality neztrácí ani studená a je možné ji použít při přípravě svačiny na cesty, do práce nebo do školy. Ideálním podkladem je tmavý žitný kváskový chléb.

 

Proč jíst kvasnice?

Chcete-li zlepšit své vidění, nestačí pouze jíst kvasnice. Podívejte se též na naše animované cviky a další opatření, kterými můžete významně zlepšit práci očí.