Kvasnicová pomazánka
Na jednu kostičku kvasnic je potřeba jedno celé vejce pro dva lidi postačují 2 kostky kvasnic a dvě vejce.
Postup: Do růžova osmažíme na pánvi a kvalitním oleji nebo přepuštěném másle ( ideálně máte-li ghi) na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme koření: ½ lžičky kurkumy, trochu drceného kmínu, pár kuliček koriandru, horčicové seminko, špetku provensálského koření nebo tymiánu a sůl. V ruce rozmělníme kostičky kvasnic a necháme je na pánvi na mírnějším ohni pomalu rozpustit. Přidáme celá vajíčka a mícháme do zahuštění.
Pomazánka je výborná teplá a poslouží tak například jako lehká rychlá večeře či předkrm. Své kvality neztrácí ani studená a je možné ji použít při přípravě svačiny na cesty, do práce nebo do školy. Ideálním podkladem je tmavý žitný kváskový chléb.
Proč jíst kvasnice?
Chcete-li zlepšit své vidění, nestačí pouze jíst kvasnice. Podívejte se též na naše animované cviky a další opatření, kterými můžete významně zlepšit práci očí.