Hlíva na ajurvédský způsob
Na pánvi osmažíme lehce do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme hořčičné semínko, celý koriandr ( semena), džíru ( lze nahradit římským kmínem případně kmínem) a kurkumu. Opláchnutou hlívu ústřičnou nakrájíme a rychle osmahneme spolu s cibulí a kořením, zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujón a na mírném ohni dusíme do měkka. Na hotovou směs nasypeme kuskus, přikryjeme poklicí a necháme do něj několik minut „zatáhnout“ šťávu. Zdobit a doplnit můžeme petrželkou, rajčetem, okurkou, kozím sýrem – podle chuti.
Proč jíst hlívu ústřičnou?
Tradiční čínská medicína používá tyto houby přes 2000 let především pro podporu imunity a prevenci i léčbu onemocnění. Za svou dobrou pověst vděčí hlavně beta - 1,3 – D glukanům, které mají schopnost aktivovat buňky zajišťující imunitu.
Kromě toho obsahuje vitaminy, proteiny, některé mastné kyseliny, pro tělo užitečné stopové prvky a vlákninu.
Chcete-li zlepšit své vidění, nestačí pouze jíst hlívu. Podívejte se též na naše animované cviky a další opatření, kterými můžete významně zlepšit práci očí.