... aby oči nebolely

Hlíva na ajurvédský způsob

 

Hlíva ústřičná na ajurvédský způsob - cvikyprooci.cz

Na pánvi  osmažíme lehce do zlatova  na kostičky nakrájenou cibuli  a přidáme hořčičné semínko, celý koriandr ( semena), džíru ( lze nahradit římským kmínem případně kmínem) a kurkumu. Opláchnutou hlívu ústřičnou nakrájíme a rychle osmahneme spolu s cibulí a kořením, zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujón a na mírném ohni dusíme do měkka. Na hotovou směs nasypeme kuskus, přikryjeme poklicí a necháme do něj několik minut „zatáhnout“ šťávu. Zdobit a doplnit můžeme petrželkou, rajčetem, okurkou, kozím sýrem – podle chuti.

Proč jíst hlívu ústřičnou?

Tradiční čínská medicína používá tyto houby přes 2000 let především pro podporu imunity a prevenci i léčbu onemocnění. Za svou  dobrou pověst vděčí hlavně  beta - 1,3 – D glukanům, které mají schopnost aktivovat buňky zajišťující imunitu.

Kromě toho obsahuje vitaminy, proteiny, některé mastné kyseliny, pro tělo užitečné stopové prvky a vlákninu.

Chcete-li zlepšit své vidění, nestačí pouze jíst hlívu. Podívejte se též na naše animované cviky a další opatření, kterými můžete významně zlepšit práci očí.